dinsdag 13 december 2011

Kerstballen

Afgelopen zondag hebben we de kerstboom weer gezet. Uit de berging de doos met kerstballen en andere frutsels gehaald en aan de gang met lampjes enz.
Onze kerstboom is altijd vrij klassiek, zilveren en glazen ballen komen er in te hangen en elk jaar is het weer leuk om deze oude spulletjes terug te zien.

Zo komen dit suikerpotje en koffiepotje nog bij mijn ouders vandaan. Ik weet niet precies hoe oud ze zijn, waarschijnlijk ergens tussen de vijftig en zestig jaar.


Na de geboorte van Martijn kochten we een kerstbal, zoals jullie
kunnen zien is hij geboren in 1986En in 1988 werd Esther geboren, ook toen waren er weer "Baby's eerste Kerst" ballen te koop


Deze twee ballen hangen we altijd wat hoger in de boom, zodat ze uit de gevarenzone van de kwispelende staart van de hond blijven.

Natuurlijk kopen we ook nog wel eens nieuwe ballen, het liefst wel een beetje bijzondere.
Zo vond ik vorig jaar in Schotland twee hele mooie  kerstballen. Jammer genoeg overleefde een van de twee de reis niet, maar gelukkig kan ik deze wel weer in de boom hangen.

Nog een fijne dag gewenst.

8 opmerkingen:

 1. leuk he Tineke van die "oude ballen" in de boom met veel herinneringen ...ik heb nu 4 jaar geen kerst boom meer, wel buiten hoor en een slee met hertjes die branden ...maar toen er een bed in de kamer kwam was er niet veel ruimte meer voor.

  fijne dag
  groetjes Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig Tineke jou kids hebben het zelfde geboorte jaar als die van mij ;-)
  Onze boom is ook rustig met wat zilver en een heel klein beetje rood.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat apart, suiker en koffiepotje in de boom.

  wij hebben ook ballen met baby's 1e kerst maar heb ze nog nooit in de boom durfen hangen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je baby's eerste kerst ballen nog steeds in de boom kunnen. Hier staat ook een verzamelboom, in verschillende kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke kerstballen en je ouders hielden dus ook al van speciale kerstboomversieringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoe herkenbaar de babykerstballen ook onze dochters hebben er 1 uit 1986 en 1989. Helaas in 1984 waren ze er nog niet opgelost door een kerstbeer die mijn ouders in 1957 hebben gekocht voor mij. ook hier hangen ze hoog in de boom .Raar detail alleen ik mag die ballen in de boom hangen ,bang dat hun ze laten vallen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb precies zo'n bal van mijn geboortejaar :) waar koop je deze ballen? Ik wil er als traditie 1 voor onze zoon kopen

  Zou je mijn misschien per email kunnen vertellen waar je deze koopt? St_ligthart@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen