dinsdag 25 september 2012

Nostalgie

Als kind vond ik het ook al leuk om te handwerken en toen ik een jaar of twaalf was, kreeg ik een naaidoos om alle spulletjes in op te bergen. Ondertussen is deze naaidoos al een jaar of veertig oud en staat hij nog steeds in mijn hobbykamer gevuld met knopen, spelden, schaartjes enz.

Het eerste deeltje van de quilt "With Needles and Threads" heb ik gemaakt en ook hierop staat zo'n gevulde naaidoos.
Voor de verdere afwerking ben ik nog op zoek naar hele kleine knoopjes, bijvoorbeeld in de vorm van hartjes of bloemetjes. Deze moeten dan op de spelden op het speldenkussen komen, als hartje van het bloemetje en het puntje op de i. Vanmorgen ben ik er al naar op zoek geweest, maar ik heb ze nog niet kunnen vinden.

Nog een fijne dag

8 opmerkingen:

 1. Dat wordt vast een heel mooie quilt voor op je hobbykamer ;-)
  Wat is de doorsnede van de knoopjes die je nodig hebt? Misschien heb ik wat of iemand anders die je graag verder wilt helpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk he die oude handwerk spulletjes, heb deze naaikastje ook, hij was van mijn moeder...................gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig, zo'n echte naaidoos. Er kan ook heel veel in. Leuk dat je hem nog steeds in gebruik hebt.
  Ik wil wel voor je kijken of ik knoopjes voor je heb. Hoe klein moeten ze zijn?

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat je "poppenknoopjes" bedoelt, Tineke. Ik heb er nog een paar; Ik weet zo niet wat voor kleuren, maar roep maar als je interesse hebt. Dan mail ik wel een foto van ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zo'n houten naaidoos! En ze haast onverslijtbaar..
  Je quilt wordt prachtig en ook ik wil best even kijken of ik piepkleine knoopjes heb.. Hoe groot en in welke kleuren wil je ze hebben?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk een blok met een naaidoos, je echte is ook erg mooi,dierbaar bezit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is toch een enige combinatie, een echte en een gepatchte naaidoos. Mooie herinnering, die echte. Zulke knoopjes zijn er wel hoor, je zult ze vast wel vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oo wat leuk die naaidoos. Goed bewaren. Ik zal in mijn moeders en grootmoeders knopenblik zoeken naar knoopjes. Je borduurwerk is ook prachtig aan het worden. Ik snap niet waar je de tijd vandaan tovert om zoveel moois te maken.

  Groetjes van je grootste fan Joke M

  BeantwoordenVerwijderen