donderdag 7 maart 2013

Weekendje weg

Afgelopen weekend ben ik in Oslo geweest, samen met Esther. We proberen zo eens in de twee jaar een paar dagen samen op stap te gaan en elke keer is het weer reuze gezellig.
De keus viel op Oslo. Omdat Esther al vanaf eind januari aan het backpacken is door Europa kwam dit weekend ons allebei het beste uit qua tijd.

Oslo is een prachtige stad, met heel veel musea, oude gebouwen, maar ook veel moderne zoals b.v. het in 2008 voltooide Operahuis

Via de schuine kanten kun je helemaal op het dak komen en hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de haven.

Zoals jullie zien is deze nog voor een groot deel dichtgevroren.

Op zondagmiddag zijn we naar het Nationaal Kunstmuseum geweest, hier hangt o.a. een verzie van de Schreeuw van Edvard Munch. Ook hangen er werken van Cézanne, van Gogh en Picasso.

Verder zijn we nog naar het Vigeland Sculpture Park geweest in het Frogner Park.
Hier staan ruim 200 stenen en bronzen beelden van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Veel beelden symboliseren de kringloop van het menselijk leven.Op maandag wilden we naar het Nobel Peace Center, dit is een museum en documentatiecentrum waar je alles kunt vinden over de Nobelprijs voor de Vrede. Helaas was het tijdens de wintermaanden op maandag gesloten, dus heb ik alleen maar een foto van de buitenkant van het gebouw.


Natuurlijk hebben we verder lekker bijgepraat, zijn we wezen shoppen en een aantal keren heerlijk uit eten geweest.
Maandagavond ben ik weer met het vliegtuig naar huis gegaan en Esther is verder gegaan met haar backpack trip naar Gotenburg, Zweden.

Nog een fijne avond

4 opmerkingen:

 1. Wat super om zo met je dochter op stap te zijn!! Machtig interessant om zo'n stad te bezoeken en dingen te zien die je nog nooit gezien hebt. Wat een moed van Esther, zo'n trektocht door Europa! Petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's, echt genieten!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zeg, jullie hebben ook niet stil gezeten. Veel gedaan, veel gezien. Lijkt me wel vermoeiend. Ik hoop over een maandje de foto's bij je te zien.
  Knuf van je grootste fan

  BeantwoordenVerwijderen