zondag 25 januari 2015

Een quilt in wording

Vrijdag was dus de workshop voor de ronde bargello quilt. Omdat het mistig was, ben ik ruim op tijd van huis gegaan, zodat ik niet te laat zou aankomen. De auto volgeladen met snijmat, naaimachine, stofjes en allerlei anderen spullen die nodig waren voor die dag.
In totaal waren we met 7 vrouw, een gezellig groepje zo bij elkaar. Eerst kregen we natuurlijk koffie met cake en daarna uitleg over hoe de quilt gemaakt moet worden. Al snel snorden de naaimachines.

De gesneden stofjes uit het vorige blogje, moesten aan elkaar genaaid worden, nu was dat zoveel werk, dat dat voor de workshop allemaal niet te doen was. Daarom zijn we begonnen met het maken van vier lappen. De stroken moesten elke keer in dezelfde volgorde genaaid worden, alleen moest je elke keer het eerste stofje naar het eind doorschuiven. De laatste 6 lappen heb ik thuis aan elkaar gezet.


Daarna moesten de aan elkaar gezette lappen goed gestreken worden en konden we beginnen met snijden in taartpunten. Uit elke lap kun je er vier snijden.  Ook dit heb ik vandaag thuis verder afgemaakt.


Ik heb ze in de volgorde neergelegd zoals ze straks in de quilt komen.
Als de segmenten gesneden zijn, is het tijd om alles aan elkaar te gaan zetten.
Hieronder een foto van het begin, dit heb ik afgelopen vrijdag gemaakt.


Er moeten dus nog zes segmenten aankomen, als dat gedaan is, dan is er een kwart klaar.
Vier van deze kwarten geven aan elkaar gemaakt dus een hele cirkel. Er is dus nog een hoop werk te doen voor het zover is.
Rond kwart voor vier vertrok ik na een super gezellige dag, weer huiswaarts.

Nog een fijn weekend

dinsdag 20 januari 2015

Voorbereiding workshop en stofjes gekregen

Komende vrijdag ga ik een hele dag een workshop volgen voor het maken van een ronde Bargello quilt.
Voor het zover is, heb ik eerst huiswerk gemaakt, natuurlijks stofjes kopen, tien verschillende kleuren, van heel licht naar heel donker, deze heb ik gekozen:


Verder moeten er van deze stofjes stroken gesneden worden van vier centimeter breed en 35-36 centimeter lang:


Nu is het dus wachten tot vrijdag, ik heb er erg veel zin in.

Vorige week stond mijn buurvrouw Elly (klik) op de stoep met een tas vol met batikstofjes die ze niet gebruikt. Kijk, dit zat er allemaal in:


In het echt zijn de kleuren nog veel mooier. Wat ik ermee ga doen? Ik denk een tas maken, zodat ik in het vervolg alle quiltspulletjes daarin kan meenemen. Als jullie nog ideeën hebben waar ik leuke patronen kan vinden, dan hoor ik het graag.
Ook zat er nog een pakketje met stroken in samen met een patroon om een quiltje te maken:


Voorlopig hoef ik me dus niet te vervelen, niet dat ik daar bang voor was.

Nog een fijne dag

zondag 11 januari 2015

Update van Maggie

Dit keer een update van Maggie the Messmaker, de eerste van dit jaar. De laatste update is  van 29 november, ruim een maand geleden dus, toen was ik zover:


En hieronder de foto van vandaag, toch wel weer een stuk verder gekomen:


Nog een fijn weekend

dinsdag 6 januari 2015

Een heel nieuw jaar

Natuurlijk wil ik als eerste iedereen een heel gezond, liefdevol en creatief 2015 wensen.
Een heel nieuw jaar ligt er weer voor ons, ik ben benieuwd wat het gaat brengen.

Op quilt gebied zijn er een aantal dingen die ik wil afmaken, zoals de quilt Needles and Threads en de Farmers Wife. Van de Dear Jane quilt zijn de eerste blokjes in december gemaakt, hier wil ik dit jaar natuurlijk mee verder gaan.
Eind januari ga ik een dag workshop "Bargello Quilt" doen. In maart ga ik naar een quiltweekend, van donderdagmiddag tot zondagmiddag alleen maar quilten. Er gaan geloof ik 45 dames, dus er zal ook heel wat afgekletst worden. Leuke vooruitzichten dus.

Wat het borduren betreft ben ik natuurlijk nog bezig met de randjes per week, die van november heb ik nu af, dus nog acht randjes van december te gaan, moet lukken deze maand.


En dan ben ik natuurlijk ook nog met Maggie the Messmaker bezig en liggen er her den der nog wat UFO's die ook nodig eens af moeten.
Plannen genoeg dus, nu kijken hoever ik kom. Daarom ga ik in de rechter blogrol een nieuw item aanmaken, "Finished in 2015".

Nog een fijne avond