zondag 30 augustus 2015

Nog een kraamcadeautje

In juni maakte ik voor onze buren een kraamcadeautje, een slinger vlaggetjes met de naam van de baby erop.
Iemand aan wie ik het vertelde vond dit zo'n leuk idee, bij haar in de familiekring zou binnenkort ook een baby worden geboren. Misschien wilde ik.......
Zo had ik zomaar een opdracht om nog een slinger te maken. Ondertussen is de baby geboren en het kraamcadeautje is klaar:


Het is zo leuk om te doen, als er nog iemand belangstelling heeft voor een slinger, laat het me maar even weten op mijn email adres.

Nog een fijn weekend

zondag 16 augustus 2015

Loyal Union Sampler

Zo na de vakantie neemt het leven weer zijn gewone gangetje aan met gewoon naar het werk, boodschappen enz. Toch staan er hier veel veranderingen op stapel, maar daarover zal ik op een later moment een blogje schrijven.
Tussen alle bezigheden door heb ik 2 nieuwe blokjes gemaakt voor de LUS.
Blokje A-3 A House Divided had ik over geslagen, omdat ik de goede stofjes niet kon vinden. Tijdens de vakantie kocht ik hier een aantal stofjes (zie mijn vorige blogje) en die kon ik goed voor dit blokje gebruiken.


Van de eerste rij heb ik ook blokje A-6 Augusta gemaakt:

Vandaag ga ik verder met een borduurtje wat ik voor de regenboogkussens aan het maken ben. Met het regenachtige weer van nu, is het heerlijk om hier mee bezig te zijn.

Nog een fijn weekend

zondag 9 augustus 2015

Vakantie weer voorbij

Onze zomervakantie is alweer voorbij. We hebben 3 weken lang heerlijk rondgekeken, gefietst en gewandeld in de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Lekker op ons gemak met de caravan op verschillende campings gestaan en genoten van al het moois wat er in de omgeving te zien was.
We hebben verschillende musea bezocht en toeval of niet, we kwamen toch elke keer bij quilts uit.
Zo wilden we naar Goes naar het Historisch Museum de Bevelanden. Op weg ernaar toe kwamen we voorbij de Grote Kerk, daar was de expositie B(l)oeiende Quilts van het Quiltersgilde.


Ook in het museum was een gedeelte van de expositie te zien. We hebben er een paar heerlijke uurtjes genoten van al het moois wat er te zien was.

Op de terugweg naar de camping gelijk nog even naar de Quilterie in Heinkenszand geweest en daar wat leuke stofjes gekocht.


Op Schouwen Duiveland waren we in een restaurantje en daar viel mij deze tegelvloer op in het toilet:


Je kunt dit zo gebruiken als patroontje voor een quilt toch?

Ook zijn we nog even naar het gezellige winkeltje van de Quiltster in Dreischor geweest en ook hier weer de nodige stofjes gekocht:


en ook nog de mallen voor de Dear Jane quilt:

De laatste week van de vakantie stonden we in Noord Brabant, het weer was wat minder, dus ook hier een aantal musea bezocht.
In Tilburg zijn we eerst naar het Textiel Museum geweest, een aantal van de oude weefgetouwen werken nog steeds en hier worden regelmatig demonstraties mee gegeven.
Omdat het Museum de Pont hier vlakbij was, besloten we ook hier nog naar toe te gaan.
Dit is een museum met hedendaagse kunst.
Blijkt ook hier een expositie met quilts te zijn, t/m 4 oktober is hangt er een collectie Amish quilts uit de periode 1890 - 1930. Ze zijn zo mooi om te zien, zeker de moeite waard om naar toe te gaan.


Op borduur en quilt gebied heb ik tijdens de vakantie niet veel gedaan, hoewel ik wel een aantal werkjes had mee genomen. Nu ik weer thuis ben, zal ik dat weer gaan oppakken.

Nog een fijn weekend