zondag 9 augustus 2015

Vakantie weer voorbij

Onze zomervakantie is alweer voorbij. We hebben 3 weken lang heerlijk rondgekeken, gefietst en gewandeld in de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Lekker op ons gemak met de caravan op verschillende campings gestaan en genoten van al het moois wat er in de omgeving te zien was.
We hebben verschillende musea bezocht en toeval of niet, we kwamen toch elke keer bij quilts uit.
Zo wilden we naar Goes naar het Historisch Museum de Bevelanden. Op weg ernaar toe kwamen we voorbij de Grote Kerk, daar was de expositie B(l)oeiende Quilts van het Quiltersgilde.


Ook in het museum was een gedeelte van de expositie te zien. We hebben er een paar heerlijke uurtjes genoten van al het moois wat er te zien was.

Op de terugweg naar de camping gelijk nog even naar de Quilterie in Heinkenszand geweest en daar wat leuke stofjes gekocht.


Op Schouwen Duiveland waren we in een restaurantje en daar viel mij deze tegelvloer op in het toilet:


Je kunt dit zo gebruiken als patroontje voor een quilt toch?

Ook zijn we nog even naar het gezellige winkeltje van de Quiltster in Dreischor geweest en ook hier weer de nodige stofjes gekocht:


en ook nog de mallen voor de Dear Jane quilt:

De laatste week van de vakantie stonden we in Noord Brabant, het weer was wat minder, dus ook hier een aantal musea bezocht.
In Tilburg zijn we eerst naar het Textiel Museum geweest, een aantal van de oude weefgetouwen werken nog steeds en hier worden regelmatig demonstraties mee gegeven.
Omdat het Museum de Pont hier vlakbij was, besloten we ook hier nog naar toe te gaan.
Dit is een museum met hedendaagse kunst.
Blijkt ook hier een expositie met quilts te zijn, t/m 4 oktober is hangt er een collectie Amish quilts uit de periode 1890 - 1930. Ze zijn zo mooi om te zien, zeker de moeite waard om naar toe te gaan.


Op borduur en quilt gebied heb ik tijdens de vakantie niet veel gedaan, hoewel ik wel een aantal werkjes had mee genomen. Nu ik weer thuis ben, zal ik dat weer gaan oppakken.

Nog een fijn weekend

5 opmerkingen:

 1. Weer na genieten van je vakantie. Maar je hebt weer mooie stofjes gevonden in je vakantie. Die amisch quilts wil ik ook nog gaan bezoeken.......................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat heb je veel quiltzaken bezocht en leuke stofjes gescoord. En wat hebben jullie veel gezien en gedaan. Weer een heerlijke vakantie aan het lijstje toegevoegd. Groetjes van je allergrootste fan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom terug en volgens mij hebben jullie weer genoten zo te zien!!
  Mooie foto's groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n handwerkerige vakantie. Welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hebben heel wat mooie dingen bezocht en gezien. Een aantal jaren terug waren wij ook een keer in het Textielmuseum in Tilburg. Ik vond het prachtig!
  Je hebt mooie stofjes gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen